Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social ”la Caixa” ajuda més de 30.000 nens de Madrid i les seves famílies a sortir de la pobresa

Madrid, 6 Març 2009

El programa de superació de la pobresa infantil de l’Obra Social ”la Caixa”, CaixaProinfància, ha arribat a 30.942 nens de Madrid i 71.067 familiars des que es va posar en marxa ara fa més d’un any. Aquesta dada situa Madrid com la ciutat on l’entitat ha atès més famílies amb menors que viuen en situació de dificultat, així com l’indret on s’han concedit més ajuts (66.610). 

En la meitat dels casos, són llars monoparentals en què un adult sol (generalment la mare) amb fills al seu càrrec lluita per sortir endavant. Pel que fa al lloc de naixement, bona part dels nens que reben ajudes de l’Obra Social ”la Caixa”–el 80,3%– ha nascut a Espanya, seguits pels nascuts al Marroc, Equador i Bolívia.

En els últims tres mesos, com a conseqüència de la crisi, el nombre de menors que reben suport del programa s’ha incrementat un 21%. Si observem l’evolució al llarg de l’últim mig any, el percentatge augmenta fins a superar el 30%.

El programa es desplega a la capital de la mà de cinc entitats gestores: Cáritas Diocesana de Madrid, Coordinadora Infantil y Juvenil de Tiempo Libre de Vallecas, Fundación Tomillo, Redes Sociedad Cooperativa i Save the Children. Alhora, aquestes treballen en xarxa amb altres associacions, fet que fa pujar fins a una trentena el nombre d’entitats que col·laboren amb ”la Caixa”.

Des de CaixaProinfància es considera que la feina diària amb l’entorn familiar és decisiva; un dels objectius fonamentals és garantir la promoció social i educativa del nen. L’entitat també mira de contribuir a millorar la renda familiar, tot facilitant l’accés a béns bàsics.

Notícies relacionades