Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social ”la Caixa” presenta l'exposició Peus, empremtes de l'evolució, a CaixaForum Tarragona

Tarragona, 17 Març 2009

Sobre un fons negre i des de sota, per tal que les plantes siguin ben visibles, els «retrats de potes», de gran format i rics colors, mostren com són les extremitats d’alguns animals representatius dels diferents biomes de la Terra.

Són potes amb urpes, amb coixinets plantars, amb discos adhesius, amb membranes interdigitals?, desgastades o enormement delicades, amb escates o estriades, algunes també peludes, blavoses, grogues, vermelles, blanques, marrons, amb ratlles de colors?

Però quina és la raó d’aquesta diversitat de formes, colors i pells? Tot té un significat més profund, que deriva de la funció de la pota. La pota ajuda l’animal en qüestió ?que s’adapta al seu entorn? a córrer, a saltar, a botar, a grimpar, a gronxar-se, a esmorteir els salts i, fins i tot, a netejar-se. Al llarg de milions d’anys, la naturalesa ha anat desenvolupant una diversitat de potes equivalent a la diversitat d’espècies, partint de les aletes originals, que van evolucionar cap a formes de pota inicialment simples, primerament de vuit dits i després de cinc.

Peus, organitzada per l’Àrea de Medi Ambient i Ciència de l’Obra Social ”la Caixa”, és el fruit de tres mesos de treball d’Ingo Arndt, que va recórrer més de 10.000 km per diversos zoos i terraris de Suïssa, Alemanya, Àustria i Namíbia on va captar més de 5.400 imatges, 26 de les quals constitueixen la mostra.

Notícies relacionades