Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Col·lecció d'Obra Gràfica Fundació ”la Caixa”. Signe, Espai, Temps

Madrid, 15 Abril 2009

Divuit grans artistes que han treballat i han experimentat amb les tècniques del gravat creant obres innovadores i de gran força plàstica han estat seleccionats per formar part d’una mostra sobre el llenguatge del gravat. L’Obra Social ”la Caixa” i l’Ajuntament d’Alcalá de Henares reuneixen a Col·lecció d’Obra Gràfica. Signe, Espai, Temps noms essencials de l’art dels últims trenta anys, com ara Antoni Tàpies, Robert Motherwell, Eduardo Chillida, Edward Ruscha o Antonio Saura, en una exposició que mostra el seu treball en gravat calcogràfic i litografia desplegant una gran varietat de tècniques. El recorregut es presentarà seguint tres conceptes essencials: el signe –amb la preocupació dels artistes pel llenguatge i l’escriptura com a eina de comunicació gràfica-; l’espai –amb les diferents percepcions dels artistes sobre les possibilitats del paper com a lloc per al registre gràfic- i el temps –que entén i desplega l’obra tenint en compte el seu caràcter serial-. L’espectador s’endinsarà en el món del gravat de la mà de 74 obres realitzades entre els anys setanta i noranta del segle passat i pertanyents a la Col·lecció d’Obra Gràfica Fundació ”la Caixa”. Aquest fons de l’entitat reuneix bona part de la història recent del gravat del nostre país amb més de 4.000 peces entre litografia i gravat calcogràfic que es van produir al taller barceloní d’Edicions Polígrafa. Els artistes presents a la mostra són Erwin Bechtold, Joan Brossa, John Cage, Eduardo Chillida, Hannah Collins, Josep Guinovart, Hans Hartung, Joan Hernández Pijuan, Robert Motherwell, Antoni Muntadas, Jaume Plensa, Joan Rabascall, Albert Ràfols-Casamada, Edward Ruscha, Antonio Saura, Antoni Tàpies, Gérard Titus-Carmel i Zush.
Queda prohibida la reproducció de les imatges per a qualsevol altre fi aliè a la difusió de l’exposició.

Notícies relacionades