Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social ”la Caixa” i la Diputació de Barcelona presenten el llibre Els alzinars

Barcelona, 7 Maig 2009

Els alzinars, en les seves diferents tipologies, mostren importants i diversos valors tant per a la conservació de la biodiversitat com per a l’economia del país. Al llarg de la història i cultura catalanes, l’alzina ha estat utilitzada per a diverses necessitats humanes: edificar habitatges, travessar mars, llaurar camps, transportar collites i com a font energètica abans de l’arribada dels combustibles fòssils.

En l’actualitat hi ha arreu de Catalunya unes 180.000 hectàrees d’alzinars, que han anat en augment als darrers anys per l’abandó de conreus i la capacitat que té l’alzina de reviure després del foc. Per aquest motiu resulta imprescindible una gestió responsable i ben planificada d’aquests boscos.

Aquest manual és el primer de la sèrie sobre hàbitats terrestres que, en el marc del conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i la Diputació de Barcelona, es realitza conjuntament amb els principals experts en aquest camp: el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, l’equip de Biologia de la Conservació del Departament de Biologia Animal de la UB i el grup de Geobotànica i Cartografia de la Vegetació del departament de Biologia Vegetal de la UB.

L’obra dóna una visió global i multidisciplinària de la realitat actual dels alzinars al nostre país, i ofereix exemples de bones pràctiques de gestió per fer front als reptes que planteja l’actual situació d’aquest ecosistema.

Notícies relacionades