Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

La violència en els països en conflicte, protagonista dels premis FotoPres'09

Madrid, 8 Maig 2009

L’Obra Social ”la Caixa” atorga el primer premi FotoPres’09 al treball Violència de gènere, Pakistan, d’Emilio Morenatti (Jerez de la Frontera, 1969), una sèrie de retrats que el fotògraf va realitzar al desembre del 2008 a dones pakistaneses que havien sofert atacs amb àcid i que mostraven les seqüeles a les seves cares.

El segon premi ha estat concedit al treball Violència postelectoral a Kenya, de Walter Astrada (Buenos Aires, 1974), i en tercer lloc el jurat ha premiat el reportatge Líban, entre mar i foc, d’Alfonso Moral (Valladolid, 1977).

FotoPres és el guardó amb més bona assignació econòmica de l’Estat espanyol per a fotografia documental. En aquesta edició, el primer premi està dotat amb 19.000 euros; el segon, amb 13.000 euros, i el tercer, amb 10.000 euros. Un total de 316 treballs s’han presentat als premis.

”la Caixa” va instituir FotoPres el 1982 amb l’objectiu de reconèixer el treball dels fotoperiodistes. Al llarg d’aquests 27 anys, el certamen biennal s’ha fet ressò dels canvis que s’han produït en la fotografia com a mitjà artístic i de sensibilització davant de les situacions de conflicte.

A més dels premis, el certamen FotoPres es completa amb les beques atorgades a sis fotògrafs per a la realització de projectes documentals. En aquesta edició, els fotògrafs becats han estat Lurdes R. Basolí, Fosi Vegue, Marta Ramoneda, Aleix Plademunt, Mikel Aristregi i José Luis Expósito. Les fotografies guanyadores, juntament amb els treballs becats, formaran part d’una exposició que es podrà veure a CaixaForum Barcelona a partir de l’octubre.

Queda prohibida la reproducció de les imatges per a qualsevol altre fi aliè a la difusió de l’exposició.

Notícies relacionades