Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social ”la Caixa” i l'Ajuntament d'Arucas presenten l'exposició El mont canari

Las Palmas, 12 Maig 2009

Els boscos són els ecosistemes terrestres amb més biodiversitat del món. Conserven el patrimoni genèric de milers de milions d’anys d’evolució. Pel que fa a boscos, a Espanya estan representats gairebé tots els paisatges europeus, i el resultat n’és una de les majors biodiversitats d’Europa.

Els arbres regulen la humitat i la temperatura, mantenen en funcionament el cicle de l’aigua, purifiquen l’aire, afavoreixen la formació d’humus i protegeixen de l’erosió. A aquestes funcions, cal afegir-hi les associades a l’aprofitament dels boscos com a recurs i el gran valor sociocultural que tenen per als éssers humans.

Com funciona un arbre? Com es forma l’humus? Què és la fusta? Des dels humils cucs de terra, imprescindibles per a la fabricació d’humus, fins als arbres, els protagonistes indiscutibles, aquesta exposició fa un recorregut pel complex ecosistema anomenat bosc.

El mont canari també recull les principals espècies arbòries de les illes Canàries a través d’una singular col·lecció i es podrà veure en el Museu Municipal d’Arucas. Aquesta exposició s’emmarca dins del Programa de medi ambient i ciència de l’Obra Social ”la Caixa”.

Notícies relacionades