Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social ”la Caixa” presenta a Saragossa el seu programa de Prevenció del Consum de Drogues

Saragossa, 13 Maig 2009

El programa Parlem de drogues té com objectiu sensibilitzar i prevenir als joves davant les drogues i i s’aborada de forma integral: oferint recursos d’informació, orientació i formació a les famílies, a la comunitat educativa, als professionals de la salut i als joves.

Segons la Encuesta Estatal sobre Uso de Drogas en Estudiantes de Enseñanzas Secundarias (ESTUDES) 2006-2007, aproximadament 3 de cada 4 estudiants d’entre 14 i 18 anys ha provat l’alcohol, un 15% fuma tabac a diari i un 5% ha consumit cocaïna en més d’una ocasió.

La sensibilització dels joves i la prevenció davant les drogues, l’atenció a les famílies, el suport als centres educatius per a que tractin el problema a les aules i el suport als centres de salut són els eixos principals del nou programa de l’Obra Social ”la Caixa”.

Parlem de drogues també ofereix un telèfon d’orientació gratuït (900 22 22 29) i una guia de prevenció – de la que s’han distribuït fins a la data 1.120.398 exemplars – dirigits a les famílies amb fills entre els 11 i els 18 anys.

Dintre del programa, l’Obra Social ”la Caixa”, en col·laboració amb l’Ajuntament de Saragossa, ha organitzat l’exposició interactiva Parlem de drogues, que avui presenta al Parque Primo de Riverade sensibilització, que recorrerà les principals ciutats espanyoles.

 

Notícies relacionades