Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

”la Caixa” a favor del mar: el paper del oceans en la lluita contra el canvi climàtic

Cadis, 19 Maig 2009

L’Obra Social ”la Caixa” presenta a Cadis la campanya mediambiental del programa ”la Caixa” a favor del mar: la ruta del Vell Marí. El nou projecte recollirà mostres d’aigua per tot el litoral espanyol que s’inclouran en la base de dades del projecte europeu Carboocean, l’objectiu del qual és conèixer el balanç del carboni marí dels últims 200 anys. Paral·lelament a la campanya d’exploració, ”la Caixa” a favor del mar desenvoluparà una campanya  de sensibilització ciutadana sobre els efectes del canvi climàtic a través de l’aula mòbil del programa i les visites al vaixell.

Al 2009, el veler científic del programa ”la Caixa” a favor del mar recalarà en un total de 25 ports. Durant la navegació recollirà a través d’un termosalinògraf i un fluoròmetre mostres per a l’estudi de CO2. Ambdós aparells permetran obtenir dades sobre la temperatura, la salinitat i la concentració de clorofil·la de l’aigua durant les prop de 6.000 milles marines que es preveu navegar durant la travessia de 2009.

Aquestes dades, junt amb mostres d’aigua, seran analitzades pel Grup de Recerca Química Marina de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria. La nova campanya del programa aportarà noves dades per conèixer millor com absorbeixen el diòxid de carboni dels oceans i quin és el seu paper en el funcionament de la biosfera.

El programa, a més, fomentarà dins de la seva campanya de sensibilització a la ciutadania actituds per pal·liar els efectes  de l’acció de l’home en el medi marí. I com a novetat, l’Obra Social ”la Caixa”, juntament amb la Fundació CRAM,  aproparà la campanya educativa del projecte a centres hospitalaris i escoles a les CiberCaixes hospitalàries i les CiberCaixes escolars. Per això, l’equip educatiu s’hi desplaçarà amb la finalitat d’explicar qüestions sobre els efectes del canvi climàtic en aigües de la Mediterrània, l’Atlàntic i Cantàbric.

Notícies relacionades