Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

La FAD, l'Obra Social ”la Caixa” i el Ministeri de Sanitat i Política Social presenten el Congrés Parlem de drogues

Barcelona, 3 Juny 2009

El congrés, organitzat per l’Obra Social ”la Caixa”, la Fundación de Ayuda contra la Drogadicción (FAD) i el Ministeri de Sanitat i Política Social, se celebra els dies 3, 4 i 5 de juny a CosmoCaixa Barcelona.

Inaugura el congrés S. M. la Reina acompanyada d’Isidre Fainé, president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, i de José Ángel Sánchez Asiaín, president de la FAD.

Ponents nacionals i internacionals de prestigi reconegut, més de 600 congressistes i joves de tot Espanya debatran i dialogaran sobre el consum de drogues i plantejaran propostes de prevenció noves. L’eix temàtic del congrés és el tractament multidisciplinari de la prevenció del consum de drogues entre els joves, des de diferents perspectives.

L’objectiu és ser un marc en el qual professionals, famílies i joves puguin reflexionar i revisar de manera crítica la prevenció dels problemes derivats dels consums de drogues. També es pretén analitzar el context social de famílies i joves i comprometre la societat i les institucions perquè prenguin decisions eficaces sobre aquest tema.

Segons l’Enquesta Estatal sobre Ús de Drogues en Estudiants d’Ensenyament Secundari (ESTUDES) 2006-2007, aproximadament tres de cada quatre adolescents de 14 a 18 anys han provat l’alcohol i el 58% consumeix begudes alcohòliques habitualment; entre els adolescents, la proporció de consumidors actuals de tabac és d’un 27,8%, i la de cànnabis és d’un 20,1% (els darrers 30 dies).

Notícies relacionades