Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Els mons de l'islam a la col·lecció del Museu Aga Khan

Madrid, 4 Juny 2009

L’art, la història, les tradicions i les geografies del món islàmic, des de l’Orient Llunyà fins a la península Ibèrica, protagonitzen l’exposició Els mons de l’islam a la col·lecció del Museu Aga Khan. Organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” en col·laboració amb el The Aga Khan Trust for Culture, mostra algunes de les millors realitzacions no únicament de l’àmbit islàmic, sinó de tot l’art universal, amb el denominador comú de la llengua àrab i la religió musulmana. La col·lecció del Museu Aga Khan posseeix peces valuoses i significatives de gairebé totes les dinasties històriques del món musulmà. Aquestes obres descriuen la magnificència de les corts dels abbàssides, els fatimites, els safàvides o els mogols, i demostren la ductilitat de l’art islàmic, capaç de transmetre un missatge, no sempre religiós, adoptant diferents estils i combinant elements procedents de tradicions culturals diverses, de la romana a la persa, de la turca a la xinesa, de la magribina a la hindú, per transformar allò que s’imita fins a donar-hi una personalitat pròpia. La mostra, que es podrà veure a CaixaForum Madrid fins al 6 de setembre, presenta un conjunt de 190 objectes que comprenen uns 1.400 anys d’història i resumeixen, en fusta, pedra, or, bronze, ivori, vidre, ceràmica, teixit, pergamí i paper, les millors fites artístiques d’un món que s’estén des de l’antiga Al-Andalus fins a l’Índia.

Notícies relacionades