Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social ”la Caixa” lliura els premis Incorpora a les empreses espanyoles més destacades dins l'àmbit de la integració laboral

Barcelona, 11 Juny 2009

La II Edició dels Premis Incorpora reconeix Decathlon, Clece, Saramar i Ventana per la seva actuació dins l’àmbit de la integració laboral de persones amb especials dificultats per trobar feina.

 

Les premiades són algunes de les més de 7.500 empreses de tot Espanya que col·laboren amb el programa de foment de l’ocupació de l’Obra Social ”la Caixa”, que ha permès la contractació de l16.107 persones en risc o situació d’exclusió social (com ara persones amb discapacitat, aturats de llarga durada, joves o dones víctimes de violència de gènere).

 

En funcionament des de l’any 2006, el programa Incorpora compta amb la col·laboració de 228 entitats socials especialitzades en el treball amb col·lectius en risc d’exclusió, així com una xarxa de 299 tècnics en inserció laboral que serveix de pont entre aquestes entitats i les empreses.

 

D’acord amb les necessitats socials del moment actual, la iniciativa és una de les prioritats estratègiques de l’Obra Social ”la Caixa” aquest any. N’és una prova que la inversió de l’entitat financera en aquest projecte ascendeix pràcticament a 38 milions d’euros.

 

El bagatge acumulat per Incorpora des de la seva posada en marxa li ha permès afrontar els efectes de la crisi, que ha comportat un augment significatiu de les demandes de feina a tot Espanya. Això ha estat possible gràcies en gran part a la implicació de les empreses, ja que, malgrat la conjuntura econòmica, el nombre d’organitzacions col·laboradores s’ha doblat en un sol any.

 

Els premis, lliurats avui a CaixaForum Barcelona, han aplegat al voltant de 350 persones, entre les quals hi havia representants de les entitats socials vinculades a Incorpora, empresaris, responsables d’agrupacions empresarials i experts de responsabilitat social corporativa, convertint-se en un espai de debat sobre la integració laboral de persones en situació o en risc d’exclusió.

 

Notícies relacionades