Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social ”la Caixa” presenta a CosmoCaixa Madrid l'exposició Comprendre per sobreviure: el Clima

Madrid, 25 Juny 2009

Durant dècades, la qüestió del canvi climàtic ha amoïnat a la comunitat científica, però no ha estat fins a l’últim any que la inquietud ha transcendit a la ciutadania d’arreu del planeta. L’exposició Comprendre per sobreviure: el Clima parteix del que ha passat fins ara per mirar d’anticipar el que es pot esdevenir en un futur pròxim.

 

Conèixer com s’han anat succeint els cicles climàtics al llarg de la història de la Terra, analitzar les últimes dades de què es disposa per poder afirmar que hi ha evidències de canvi climàtic produït per l’acció de l’home i proposar conductes que ajudin a la conservació del planeta són els objectius principals de l’exposició.

 

L’exposició està comissariada per Jorge Wagensberg, director de l’Àrea de Medi Ambient i Ciència de la Fundació ”la Caixa”, i mostra les últimes recerques científiques en la matèria. Ha comptat amb la col·laboració dels millors experts a escala mundial.

 

En els tres àmbits que constitueixen la mostra, els visitants podran conèixer les lleis fonamentals de la naturalesa, la història del clima a la Terra i les evidències i interpretacions del canvi climàtic.

 

450 m2 d’innovadors experiments interactius fets ad hoc que expliquen fenòmens com ara l’efecte d’hivernacle; maquetes que mostren els insostenibles i absurds hàbits de consum; un globus terraqüi virtual que fa paleses 50 evidències del canvi climàtic en diverses regions de la Terra; la hipotètica desaparició del delta de l’Ebre, i excepcionals peces fòssils que mostren els canvis climàtics al llarg de la història del planeta són alguns dels elements museogràfics que formen part de l’exposició. La interpretació científica, social, filosòfica i artística sobre el nostre futur immediat posa punt final a la mostra.

Notícies relacionades