Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social ”la Caixa” i el Departament de Justícia lliuren els diplomes del programa de beques per a reclusos a 245 interns de Catalunya

Barcelona, 3 Juliol 2009

La consellera de Justícia de la Generalitat, Montserrat Tura, i el director general de la Fundació ”la Caixa”, Jaume Lanaspa, han signat avui la renovació del conveni del Programa de Beques per a interns dels centres penitenciaris catalans.

Com a conseqüència de la renovació del conveni, ”la Caixa”, que va destinar una inversió de 2.067.868 euros a aquest programa el curs passat, incrementarà la quantia fins als 2.171.200 euros per a l’exercici vinent i el nombre de beques, fins a les 420.

En aquesta quarta promoció del programa (curs 2008-2009), el nombre de beques ha estat de 400. Els 267 beneficiaris –alguns dels interns han dut a terme itineraris d’inserció dissenyats per a més d’una beca– procedeixen de presons de Barcelona (Joves, Quatre Camins, Brians, Centre Obert i Secció Oberta de Barcelona Model, Centre Obert 2 i Centre de Dones (secció oberta), Lleida (Centre Obert de Lleida), Girona (Figueres) i Tarragona.

El grau d’aprofitament d’aquesta quarta edició del programa de beques per a reclusos ha estat superior al de les convocatòries anteriors. Dels 267 beneficiaris, 245 han obtingut el diploma.

La formació dels interns s’ha portat a terme fora de les presons i en un règim semilaboral per tal de familiaritzar els reclusos amb les obligacions que comporta una feina estable.

Notícies relacionades