Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Richard Rogers + Arquitectes. De la casa a la ciutat

Madrid, 8 Juliol 2009

L’arquitecte britànic Richard Rogers ha estat qualificat sovint com «el darrer humanista» per la seva creença en la societat civil i en la relació existent entre l’espai constructiu i la inclusió social. Després del seu pas per Barcelona, l’Obra Social ”la Caixa” presenta a CaixaForum Madrid l’exposició Richard Rogers + Arquitectes. De la casa a la ciutat, que il·lustra la fascinació de Rogers per l’edifici com a màquina i el seu interès per una arquitectura clara i transparent, que integra espais públics i privats. La mostra consisteix en una revisió detallada —amb tot tipus de materials— dels treballs de l’arquitecte britànic nascut a Florència el 1933 i permetrà copsar algunes de les constants del treball de Richard Rogers, com la seva capacitat per generar nous espais públics o l’ús de materials d’alta tecnologia i mètodes de producció innovadors per fer edificis flexibles, adaptables i eficients. També repassa la fascinació de l’arquitecte per la transparència com a mètode per trencar amb les jerarquies tradicionals, així com la seva defensa de la sostenibilitat i l’eficiència energètica en l’arquitectura, i dedica un espai a les propostes urbanístiques de Richard Rogers, basades en la ciutat compacta.

Aquesta mostra arriba en un moment crucial dins de la trajectòria professional de Richard Rogers, com avala el reconeixement internacional que ha obtingut en els últims anys. Espanya, i concretament Madrid, formen part de l’itinerari recent d’aquest prestigiós arquitecte, on la Terminal 4 de l’aeroport de Barajas s’ha convertit en una de les icones més avantguardistes de la ciutat i en una joia de l’urbanisme contemporani.

L’exposició Richard Rogers + Arquitectes. De la casa a la ciutat es podrà veure a CaixaForum Madrid (Pº del Prado, 36) del 9 de juliol al 18 d’octubre.

Més informació a la nota de premsa en PDF.

Més informació d’altres projectes de Richard Rogers:

Video de l’Assemblea Nacional de Gal·les: http://www.youtube.com/watch?v=RvI14-voXfY

Video Oxley Woods, contrucció en el temps: http://www.youtube.com/watch?v=YUGSz4m6VO8

Els drets de reproducció d’aquestes imatges són únicament per a la publicació ACORDADA. Si es volen fer servir per a qualsevol altre propòsit, cal sol·licitar sempre l’autorització de Rogers Stirk Harbour + Partners. Els fotògrafs / biblioteques de fotos / artistes han de figurar amb els seus crèdits en tot moment. Rogers Stirk Harbour + Partners no assumeix cap responsabilitat pel mal ús d’aquest material.

Notícies relacionades