Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Hi havia una vegada… la parla!, una exposició que se centra en l'origen i l'evolució del llenguatge, a Gijón

Astúries, 9 Juliol 2009

L’Obra Social ”la Caixa” i l’Ajuntament de Gijón inauguren l’exposició Hi havia una vegada… la parla!

 

Hi ha comunicació a diferents nivells i amb diferents complexitats i intensitats; fins i tot n’hi ha a escala microscòpica. Els animals es comuniquen. No obstant això, tenir la capacitat d’articular pensaments i sentiments, i poder expressar-los davant altres éssers és una facultat únicament dels humans. Això és el que ens caracteritza com a espècie.

 

Hi havia una vegada… la parla! és una exposició que se centra en l’origen i l’evolució del llenguatge i que explica quan i com va aparèixer la capacitat de parlar en els nostres avantpassats, quines parts del cos humà la van fer possible, els aspectes essencials que caracteritzen el llenguatge humà i la manera com ha evolucionat.

 

L’exposició, organitzada pel Departament de Medi ambient i Ciència de l’Obra Social ”la Caixa”, convida a reflexionar sobre una cosa tan usual i imprescindible i, alhora, tan complexa en la vida diària com la parla.

 

Els tres blocs en què es divideix la mostra —comunicació cel·lular, animal i la parla; l’origen de la parla, i el llenguatge— permeten als visitants viure l’experiència d’una aranya mascle en el ritual del festeig, inhalar aromes generades com a mitjà de defensa o territorialització, simular la veu d’un neandertal o fer servir diferents dispositius de comunicació com els sms.

 

Hi havia una vegada… la parla!

Del 9 de juliol al 30 d’agost de 2009.

Lloc: envelat instal·lat als jardins del nàutic, Gijón

 

Més informació a la Nota de Premsa en PDF. 

Notícies relacionades