Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

"Lectura +", un programa que apropa la cultura a la gent gran i persones amb dificultats de visió

Barcelona, 15 Juliol 2009

Grupo Planeta, Grup 62 i l’Obra Social ”la Caixa” s’uneixen per llançar una col·lecció pensada per satisfer la demanda de totes les persones que, pel motiu que sigui, tenen dificultats per llegir llibres amb l’estil i la tipografia convencionals.

“Lectura +” inclou l’edició de 100 obres d’autors universals, clàssics i contemporanis, amb l’objectiu d’abraçar la màxima varietat de gustos. Amy Tan, Juan José Millás, Almudena de Arteaga, Susanna Tamaro, John Boyne, Baltasar Porcel, Paul Auster o Mercè Rodoreda figuren entre els autors dels primers volums de la col•lecció, editats en català i en castellà.

La lletra gran va néixer a Anglaterra l’any 1964, impulsada per l’afany d’Agatha Christie que les seves velles amigues poguessin continuar llegint els seus llibres. A França va aparèixer a mitjan anys 70 i, a Espanya, es va publicar per primera vegada l’any 2000. Lectura + és la més completa de les editades en aquest format.

L’Obra Social ”la Caixa” complementa amb aquesta col·lecció els tallers de lectura Amics Lectors, que desenvolupa en el marc del seu programa d’envelliment actiu. Els més de 600 centres del Programa de Gent Gran tindran els 100 títols a disposició dels usuaris.

Més informació a la Nota de Premsa en PDF

Notícies relacionades