Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

El Museu del Prado i l'Obra Social ”la Caixa” signen un conveni per desenvolupar un ambiciós programa educatiu

Madrid, 16 Juliol 2009

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha presidit avui l’acte de signatura del conveni de col·laboració per desenvolupar el programa ”la Caixa”. Museu del Prado. L’art d’educar. El president del Patronat del Museu del Prado, Plácido Arango; el president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, i el director del Museu, Miguel Zugaza, han subscrit aquest acord destinat a promoure conjuntament un programa específic per al públic escolar i familiar que visita el Museu.

En virtut d’aquest conveni, l’Obra Social ”la Caixa” i el Museu del Prado sumen la seva experiència educativa per renovar l’oferta d’activitats escolars i familiars del Museu els quatre cursos escolars vinents. El programa comprèn la realització de visites dinamitzades per a grups escolars, acompanyades de dossiers educatius amb propostes de treball a l’aula per fer abans i després de la visita. També s’elaborarà un dossier perquè el professorat pugui conduir visites autònomes al Museu i un joc didàctic per a les famílies que visitin la col·lecció permanent amb infants.

Conscients de la importància de la missió educativa del Museu i del potencial didàctic enorme de les col·leccions, les dues institucions pretenen oferir la millor experiència del Prado a dos sectors clau per a l’educació, l’escola i la família, a través d’aquest nou programa que permetrà atendre un total estimat de 800.000 nens i joves en els quatre primers anys de funcionament, fet que suposa una mitjana de més de 200.000 beneficiaris anuals distribuïts entre alumnes d’educació primària i secundària que participin en les visites dinamitzades, alumnes d’aquestes mateixos nivells educatius que participin en visites escolars autònomes i nens que facin ús del joc didàctic proposat per a la visita en família. Incloent les activitats familiars, el número total de beneficiaris durant el període de vigència del conveni podria arribar a situar-se al voltant d’1.200.000 persones.

A més, el Museu del Prado completarà el programa ”la Caixa”. Museu del Prado. L’art d’educar amb una atenció especial als grups escolars de batxillerat, fins ara conduïts amb un èxit enorme per part de la Fundación de Amigos del Museo, i posarà en marxa igualment un programa per als grups d’educació infantil, de manera que assolirà una atenció generalitzada a tots els nivells del sistema educatiu espanyol.

Més informació a la nota de premsa en PDF.

Notícies relacionades