Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social ”la Caixa” i l'Ajuntament d'El Puerto de Santa María presenten l'exposició El bosc

Cadis, 28 Juliol 2009

Els boscos són els ecosistemes terrestres amb més biodiversitat del món. Conserven el patrimoni de milers de milions d’anys d’evolució. En matèria de boscos, a Espanya estan representats gairebé tots els paisatges europeus, i el resultat n’és una de les majors biodiversitats d’Europa.

 

Els nostres arbres regulen el clima, mantenen en funcionament el cicle de l’aigua, purifiquen l’aire, afavoreixen la formació d’humus i protegeixen de l’erosió. A aquestes funcions, cal afegir-hi les associades a l’aprofitament dels boscos com a recurs i el gran valor sociocultural que tenen per als éssers humans.

 

Com funciona un arbre? Com es forma l’humus? Què és la fusta? Des dels humils cucs de terra, imprescindibles per a la fabricació d’humus, fins als arbres, els protagonistes indiscutibles, aquesta exposició fa un recorregut pel complex ecosistema anomenat bosc.

 

La mostra també recull les principals espècies arbòries de la península Ibèrica, la seva ecologia i la seva vinculació amb l’ésser humà, a través d’una singular col·lecció, a més de presentar cinc dels arbres més singulars de la península.

 

L’exposició El bosc s’emmarca dins del Programa de medi ambient i ciència de l’Obra Social ”la Caixa”.

 

 

El bosc

Del 28 de juliol al 30 d’agost de 2009

Centro Cultural Municipal Alfonso X El Sabio

C/ Larga, 89

El Puerto de Santa María (Cadis)

 

 

Més informació a la Nota de Premsa en PDF

Notícies relacionades