Tornar Tornar

L'Obra Social ”la Caixa” retransmet en directe la conferència que pronunciarà a CosmoCaixa Manel Esteller sobre la relació entre l'epigenètica i el càncer

Barcelona, 7 Octubre 2009

A pesar de tots els esforços duts a terme, la genètica no és suficient per explicar el càncer. El càncer és una malaltia genètica i epigenètica. Pel que fa al primer camp, se’n tenen nombroses proves des de fa anys. Pel que fa al segon, cada dia es van generant proves més concloents gràcies a la intensa investigació desenvolupada en aquest àmbit. Però, què és l’epigenètica? Com pot contribuir a la prevenció i al tractament de les malalties canceroses?

Manel Esteller, director del Programa d’Investigació en Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut Català d’Oncologia (ICO), encapçala a Europa l’estudi de l’epigenètica per investigar les causes del càncer. Autor de més d’un centenar d’articles sobre ciències de la biomedicina, ha rebut nombrosos premis i distincions per les seves investigacions.

Aquesta xerrada obre el cicle de conferències Ciència i ciutadania. Avui parla…, programa organitzat per la Fundació ”la Caixa” i les vuit universitats públiques catalanes amb l’objectiu de divulgar la investigació científica actual.

 

Podeu seguir la conferència en directe a l’apartat de Retransmissions.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF.

Notícies relacionades