Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social ”la Caixa” presenta a Madrid: Art al carrer. Manolo Valdés. Escultures monumentals

Madrid, 21 Octubre 2009

Un museu a cel obert. Disset impressionants escultures puntegen l’entramat viari per sorprendre els vianants amb la seva majestuositat. Totes elles conformen l’exposició Manolo Valdés a Madrid. Escultures monumentals, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” en col·laboració amb l’Ajuntament de Madrid. La dama d’Elx, la reina Mariana i la infanta Margarida immortalitzades per Velázquez, la gran Odalisca d’Ingres… Manolo Valdés (València, 1942), un dels principals artistes espanyols del panorama internacional actual, s’ha capbussat en la història de l’art per recrear-ne alguns dels temes lliurement i en tres dimensions. El resultat està format per disset icones que representen la bellesa, l’emoció i el valor de les creacions de l’esperit humà més enllà del temps.

Manolo Valdés a Madrid. Escultures monumentals forma part del programa Art al carrer, una nova línia d’exposicions iniciada per l’Obra Social ”la Caixa” amb l’objectiu d’acostar les creacions dels artistes contemporanis al públic que no té el costum de visitar museus i galeries d’art. Art al carrer va iniciar la seva trajectòria el 2006 amb els bronzes gegants de l’artista Igor Mitoraj, i en aquests moments compta amb dues exposicions més en curs. Una d’elles ens permet descobrir Manolo Valdés ara a Madrid, en forma de disset escultures, quatre d’elles expressament modelades per l’artista per a aquesta exposició. El programa també inclou l’exposició Rodin al carrer, que, després d’exhibir-se a Sevilla, Bilbao o Madrid, es podrà veure a pròximament a Barcelona i València.
L’exposició Art al carrer. Manolo Valdés a Madrid. Escultures monumentals, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” i l’Ajuntament de Madrid i comissariada per Caterina Toscano, es podrà visitar del 21 d’octubre al 22 de novembre de 2009.

Notícies relacionades