Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

”la Caixa” presenta CaixaForum Sevilla, un projecte emblemàtic que recupera les Reales Atarazanas per als ciutadans

Sevilla, 23 Octubre 2009

CaixaForum Sevilla, el nou centre social, cultural i cívic de l’Obra Social ”la Caixa”, es convertirà en un nou referent arquitectònic de la ciutat en recuperar les Atarazanas.

 

El projecte és obra de l’estudi de Guillermo Vázquez Consuegra, que ha ideat un projecte que es caracteritza pel respecte envers el valor arquitectònic de l’edifici existent, i converteix la planta baixa, ja coneguda com «Espacio Atarazanas», en el millor espai cobert de la ciutat obert al públic, per tal com deixa al descobert la muralla medieval islàmica i crea un imposant mirador al capdamunt amb vistes a la catedral i la Giralda.

 

L’edifici recuperat, amb 6.700 m2, tindrà dues grans sales d’exposicions, un auditori i també aules polivalents, una llibreria i un restaurant.

 

L’Obra Social ”la Caixa” promourà el coneixement i el creixement personal de gent de totes les edats, condicions i procedències a CaixaForum Sevilla, amb una programació àmplia que inclourà exposicions d’art, festivals de música i poesia, cicles de conferències, jornades socials, tallers educatius i familiars i activitats adreçades a la gent gran.

 

La inauguració de CaixaForum Sevilla és prevista per a l’any 2015 com a màxim, i la inversió mínima de l’Obra Social ”la Caixa” per dur-la a terme serà de 20 milions d’euros.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades