Tornar Tornar

La carrera cap a la humanitat, a CosmoCaixa Madrid

Madrid, 29 Octubre 2009

La carrera cap a la humanitat comença com una continuïtat de la carrera cap a l’hominització. Les seves restes i els seus rastres ens han deixat evidències d’elements importants que, a poc a poc, van completant el coneixement d’una història que arriba fins a nosaltres mateixos.

L’exposició aplega alguns dels homínids ―Australopithecus afarensis, Homo habilis, Homo erectus, Homo neanderthalensis― que van contribuir amb innovacions transcendentals a la consecució de l’Homo sapiens. El bipedisme, les indústries lítiques, el foc, l’autoconsciència i el pensament simbòlic són les cinc fites que han marcat cadascuna d’aquestes espècies fins a arribar a l’ésser humà.

Aquestes fites s’han exemplificat amb cinc escultures realitzades després d’un laboriós procés d’investigació científica. Fins al més mínim detall ha estat objecte d’anàlisi: els ulls simulen els reals, cabells reals empeltats d’un en un… Cinc escultures que completen el coneixement d’aquests avantpassats que passen a formar part de la sala d’exposicions de CosmoCaixa Madrid, de manera que amplien l’espai permanent del Museu.

Més informació a la nota de premsa en PDF.

Drets de reproducció dels vídeos i les fotos

De les imatges de Daynes/Eurelios

(© 2005 P.Plailly / Eurelios – Reconstruction : Atelier Daynès Paris)

 De les imatges de la instal·lació de les escultures

(© 2008 Reconstructions Atelier Daynès Paris)

Notícies relacionades