Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

”la Caixa” inverteix 1 milió d'euros en la protecció i preservació dels espais naturals gestionats per la Generalitat de Catalunya

Barcelona, 20 Novembre 2009

El conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Francesc Baltasar, i el director general de la Fundació ”la Caixa”, Jaume Lanaspa, han signat avui la renovació del conveni de col·laboració entre totes dues entitats, que suposa una inversió d’1 milió d’euros en un any per part de l’entitat financera.

”la Caixa” i la Generalitat de Catalunya  renoven així l’aliança iniciada el 2008 per posar en marxa el programa de millora de parcs i afavorir l’ocupació de persones en risc d’exclusió social. Aquest acord contempla els objectius principals d’actuar sobre els sistemes naturals incidint positivament en la seva conservació, ús públic i revitalització socioeconòmica, tot afavorint la integració de col·lectius desafavorits. Fins ara ha estat possible la inserció de 80 persones en risc d’exclusió social i laboral a través d’iniciatives mediambientals.

Entre altres, el projectes que s’han realitzat se centren en actuacions per la prevenció d’incendis a diferents zones degradades i de risc al Baix i Alt Empordà, la implementació del projecte Camins Vius al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, amb l’adaptació d’alguns trams per a persones amb discapacitats visuals, i treballs de recuperació dels hàbitats i la diversitat biològica del Parc Natural de la Serra de Montsant, al Priorat.

El nou acord incorpora àmbits d’actuació innovadors, com ara la millora de la connectivitat ecològica i paisatgística, l’adequació d’espais per facilitar-hi l’accés a persones amb discapacitats, la potenciació d’actuacions que ajudin a minimitzar els efectes del canvi climàtic i la implantació d’accions encaminades a la utilització d’energies renovables.

Més informació a la nota de premsa en PDF.

Notícies relacionades