Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social ”la Caixa” presenta la nova exposició Mart - Terra. Una anatomia comparada, al Museu de la Ciència de Valladolid

Valladolid, 25 Novembre 2009

En els últims anys, la NASA i l’Agència Espacial Europea (ESA) han tingut el planeta Mart com a objectiu preferent. Diferents missions n’han pogut obtenir imatges espectaculars, algunes des de la mateixa superfície. Gràcies a aquestes imatges podem saber millor com és el nostre veí del sistema solar. Aquestes imatges ens mostren un planeta rocós i desèrtic, però també insinuen que, en el passat, Mart va ser molt similar a la Terra, amb aigua que fluïa per la seva superfície.

Fins a quin punt els dos planetes són semblants o diferents? I com ha pogut influir això en la seva evolució? Per respondre a aquestes preguntes es compararan tots dos planetes: els fenòmens geològics interns (moviment de plaques i vulcanisme), geològics externs (erosió, sedimentació, dunes i meteorits), fenòmens meteorològics (tempesta de pols i remolins) i hidrològics (aigua i gel subterrani, casquets polars i xarxes hidrogràfiques).

A través de peces reals, maquetes a escala i fotografies impactants, aquesta exposició, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” en col·laboració amb l’Ajuntament de Valladolid, permetrà conèixer Mart i comparar-lo amb la seva companya a l’espai: la Terra. L’exposició es podrà veure al Museo de la Ciencia de Valladolid fins al 12 de gener de 2010.

Més informació a la nota de premsa en PDF.

Notícies relacionades