Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Auguste Rodin a la Viquipèdia

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Art al carrer. Auguste Rodin a Barcelona

Barcelona, 18 Desembre 2009

No únicament va revolucionar l’art de l’escultura, que havia quedat relegat a una disciplina avorrida i reduït a simple monument commemoratiu, sinó que també va demostrar la seva modernitat apostant per exposar les seves escultures a l’aire lliure. Precisament, més d’un segle després, algunes de les obres més famoses d’Auguste Rodin (París, 1840 – Meudon, 1917) s’erigeixen sobre la via pública de Barcelona en una iniciativa de l’Obra Social ”la Caixa” amb la col·laboració de l’Ajuntament.

La mostra Art al carrer. Auguste Rodin a Barcelona reuneix a la Rambla de Catalunya set escultures monumentals del Museu Rodin de París: El pensador (que el mestre va concebre en un inici per formar part del grup escultòric de La Porta de l’Infern però que va acabar cobrant vida autònoma), i sis estudis dels sis prohoms que componen Els burgesos de Calais. L’exposició forma part del programa Art al carrer, una iniciativa pionera de l’Obra Social ”la Caixa” que ja ha portat a la ciutat de Barcelona dues exposicions a l’aire lliure de Manolo Valdés i Igor Mitoraj. L’objectiu d’aquest cicle és treure l’art de les sales d’exposicions, tornar-lo a l’espai públic i provocar un diàleg amb l’arquitectura. I ningú millor que Rodin per fer-ho, ja que va concebre les seves escultures perquè s’exposessin a l’aire lliure.

Les set escultures monumentals que componen l’exposició Art al carrer. Auguste Rodin a Barcelona, comissariada per Hélène Marraud, del Museu Rodin de París, estan instal·lades a la Rambla Catalunya –entre els carrers de Consell de Cent i Diputació- i es podran veure del 18 de desembre de 2009 al 6 de febrer de 2010.

Més informació a la nota de premsa en PDF.

Notícies relacionades