Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Fundació IrsiCaixa

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Identificades noves possibles dianes pel desenvolupament de la vacuna contra el VIH

Barcelona, 11 Gener 2010

Investigadors liderats des de l’Institut de Recerca de la SIDA IrsiCaixa, que impulsen l’Obra Social ”la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, han demostrat que les cèl·lules infectades pel VIH quan generen proteïnes virals també en generen de defectuoses que són capaces de provocar una resposta del sistema immunològic. Un fet que al laboratori s’ha demostrat que és capaç de bloquejar el cicle d’infecció del virus. Es tracta d’un element clau que s’haurà de tenir en compte de cara al desenvolupament de la vacuna contra el VIH, donat que les protïnes defectuoses podrien tractar-se de noves dianes terapèutiques.

L’estudi, que es publica avui a la Journal of Experimental Medicine, ha analitzat informació genètica de més de 600 individus i de més de 500 variants del virus.  Fins ara, els estudis s’havien focalitzat majoritàriament en estudiar la resposta immunitària contra el VIH centrada en com el  sistema immunitari interacciona amb les proteïnes “normals” del virus. Amb el nou estudi, es posa de manifiest que d’ara endavant , en la recerca de la vacuna i fins i tot en els estudis per preveure l’evolució que un virus tindrà en un individu i en determinades poblacions, caldrà també tenir en compte les proteïnes generades per error. Més informació a la nota de premsa en PDF.


Notícies relacionades