Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social ”la Caixa” i l'Instituto de Neurociencias de Castilla y León, en col·laboració amb l'Ajuntament, presenten l'exposició Paisatges neuronals

Salamanca, 13 Gener 2010

Santiago Ramón y Cajal és considerat el pare de la neurociència moderna. El geni de Cajal es posava de manifest en una capacitat extraordinària d’observació i interpretació de les imatges microscòpiques. Creador de la teoria de la neurona i de la important escola histològica espanyola, els seus estudis van provocar un canvi radical en el curs de la història de la neurociència. Per aquest motiu, Cajal va rebre el 1906 el Premi Nobel de Medicina i Fisiologia.

L’Obra Social ”la Caixa” i l’Instituto de Neurociencias de Castilla y León – Universidad de Salamanca, en col·laboració amb l’Ajuntament de Salamanca, presenten a l’Instituto de Neurociencias de Castilla y León l’exposició Paisatges neuronals. A través de 50 imatges inèdites, fetes amb tècniques d’avantguarda per neurocientífics de tot el món, es mostra l’evolució del coneixement del sistema nerviós des de temps de Cajal fins avui.

Aquestes 50 obres han estat seleccionades d’entre 433 imatges enviades per 62 laboratoris de neurociències de tot el món. De vegades, aquestes sorprenents i boniques imatges, que s’obtenen amb els mètodes de tinció tradicionals i moderns per revelar l’estructura del cervell, recorden obres d’artistes, com Renoir, Miró o Picasso, entre d’altres.

La mostra ha estat organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, sota la direcció científica de Javier de Felipe, de l’Instituto de Neurobiología Ramón y Cajal, i Henry Markram, director del Brain Mind Institute de Lausana. Hi han col·laborat el Consell Superior d’investigacionss Científiques (CSIC) i l’Organització Internacional per a la Investigació del Cervell (IBRO).

 

Des del 13 de gener fins al 28 de febrer de 2010

Instituto de Neurociencias de Castilla y León

C. Pintor Fernando Gallego, 1

Salamanca
 

Més informació a la nota de premsa en PDF.

Notícies relacionades