Tornar Tornar

L'Obra Social ”la Caixa” presenta el programa de prevenció del consum de drogues a Valladolid

Valladolid, 21 Gener 2010

El programa Parlem de drogues, que té com a objectiu sensibilitzar i prevenir els joves contra les drogues, s’aborda de manera integral per oferir recursos d’informació, orientació i formació a les famílies, a la comunitat educativa, als professionals de la salut i als mateixos joves.

Segons l’Enquesta Estatal sobre Ús de Drogues a l’Ensenyament Secundari de 2008 (ESTUDES), disminueix l’edat mitjana d’inici en el consum de substàncies psicoactives. Aproximadament 3 de cada 4 estudiants d’entre 14 i 18 anys han provat l’alcohol, un 15 % fumen tabac diàriament i un 5 % han consumit cocaïna més d’una vegada.

La proporció de consumidors actuals d’aquestes substàncies, és a dir els qui les havien consumides alguna vegada en els trenta dies anteriors a l’enquesta, va ser de 58,5 % per a l’alcohol, 32,4 % per al tabac i 20,1 % per al cànnabis.

La sensibilització dels joves i la prevenció contra les drogues, l’atenció a les famílies, el suport als centres educatius perquè tractin aquest problema a l’aula i el suport als centres de salut són els eixos principals d’aquesta iniciativa de l’Obra Social ”la Caixa”.

Parlem de drogues també ofereix un telèfon d’orientació gratuït (900 22 22 29) i una guia de prevenció, adreçats a les famílies amb fills d’entre 11 i 18 anys.

En el marc d’aquest programa, l’Obra Social ”la Caixa” ha organitzat l’exposició interactiva Parlem de drogues, que avui presenta al passeig del Campo Grande, a Valladolid.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades