Tornar Tornar

Miquel Barceló. 1983-2009. La solitude organisative. CaixaForum Madrid

Madrid, 9 Febrer 2010

«La meva vida s’assembla a la superfície dels meus quadres». Entendre l’experiència creativa de Miquel Barceló (Felanitx, Mallorca, 1957), misteriosa, diversa i provocadora, és la raó de ser de l’exposició organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” amb més de 180 peces, des de les grans teles creades a partir del 1983 fins a les més recents.

Una de les seves últimes obres, l’escultura monumental Gran Elefant dret (2009), convida el visitant, des de la plaça pública d’accés a CaixaForum Madrid, a entrar-hi i viure l’obra de Barceló: la seva relació amb la naturalesa i la matèria i l’ús que en fa en el seu treball; la seva evolució en la representació del món animal i l’humà, i els seus viatges, físics i mentals, des de París fins a Mali. Miquel Barceló. 1983-2009 inclou objectes experimentals i fins i tot privats, col·locats al costat d’obres clau, sobretot pintures, com també ceràmiques i escultures, guaixos, aquarel·les, dibuixos, cartells, llibres i quaderns de viatge. Tot plegat, per subratllar el ritme i la varietat de la seva trajectòria.

La mostra, comissariada per Catherine Lampert, ha comptat amb la col·laboració directa de l’artista en la tria de les obres. A més, ha prestat algunes teles de la seva pròpia col·lecció, cosa que permet transformar l’exposició en tot un esdeveniment. Miquel Barceló. 1983-2009 viatjarà posteriorment a CaixaForum Barcelona, on es podrà veure a partir del juliol del 2010.

La mostra Miquel Barceló. 1983-2009. La solitude organisative, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” i comissariada per Catherine Lampert, es podrà veure a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36) del 10 de febrer al 13 de juny de 2010. Posteriorment viatjarà a CaixaForum Barcelona.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades