Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

”la Caixa” i l'Ajuntament de Huelva presenten una exposició sobre el pas de l'home de nòmada a sedentari

Huelva, 18 Febrer 2010

L’exposició de l’Obra Social ”la Caixa” reconstrueix la decisiva evolució cultural de la nostra espècie en el període comprès entre fa 13.000 i 5.000 anys. En aquesta etapa, l’home fa un canvi transcendental, per tal com passa des dels últims caçadors fins a les primeres societats urbanes, de nòmades a sedentaris.

L’exposició itinerant Neolític. De nòmades a sedentaris reprodueix, a partir de diversos recursos museogràfics, les fites culturals i les zones geogràfiques en què es va desenvolupar el neolític.

El contingut de l’exposició s’estructura al voltant de cinc àmbits cronològics: els últims nòmades caçadors i recol·lectors, les primeres pràctiques agrícoles, la domesticació animal per a la ramaderia, l’ús de la ceràmica i el desenvolupament de l’escriptura.

La mostra està precedida per l’èxit d’una altra exposició dedicada a l’estudi dels nostres avantpassats, De simi a home, que l’Obra Social ”la Caixa” va estrenar l’any 2002, i per la qual ja han passat uns 1.600.000 visitants arreu d’Espanya.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

Què en sabem de la covid persistent?

Un Debat CaixaResearch analitzarà el que coneixem d’aquesta afecció amb múltiples símptomes que experimenta entre el 10 i el 20% de la població en recuperar-se de la malaltia inicial per COVID-19.

La Fundació ”la Caixa” explora el que sabem sobre la covid persistent en un nou Debat CaixaResearch