Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

”la Caixa” i l'Ajuntament de Huelva presenten una exposició sobre el pas de l'home de nòmada a sedentari

Huelva, 18 Febrer 2010

L’exposició de l’Obra Social ”la Caixa” reconstrueix la decisiva evolució cultural de la nostra espècie en el període comprès entre fa 13.000 i 5.000 anys. En aquesta etapa, l’home fa un canvi transcendental, per tal com passa des dels últims caçadors fins a les primeres societats urbanes, de nòmades a sedentaris.

L’exposició itinerant Neolític. De nòmades a sedentaris reprodueix, a partir de diversos recursos museogràfics, les fites culturals i les zones geogràfiques en què es va desenvolupar el neolític.

El contingut de l’exposició s’estructura al voltant de cinc àmbits cronològics: els últims nòmades caçadors i recol·lectors, les primeres pràctiques agrícoles, la domesticació animal per a la ramaderia, l’ús de la ceràmica i el desenvolupament de l’escriptura.

La mostra està precedida per l’èxit d’una altra exposició dedicada a l’estudi dels nostres avantpassats, De simi a home, que l’Obra Social ”la Caixa” va estrenar l’any 2002, i per la qual ja han passat uns 1.600.000 visitants arreu d’Espanya.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades