Tornar Tornar

L'Obra Social ”la Caixa” presenta a Madrid el programa de prevenció de consum de drogues presencial i en línia

Madrid, 6 Abril 2010

El programa Parlem de drogues té com a objectiu sensibilitzar els joves i prevenir-los contra les drogues des d’una aproximació integral; és a dir, oferint recursos d’informació, orientació i formació a les famílies, a la comunitat educativa, als professionals de la salut i als joves.

Segons l’Enquesta Estatal sobre Ús de Drogues en Estudiants d’Educació Secundària del 2008 (ESTUDES), disminueix l’edat mitjana d’inici en el consum de substàncies psicoactives. Aproximadament 3 de cada 4 estudiants d’entre 14 i 18 anys han provat l’alcohol, un 15 % fumen tabac a diari i un 5 % han consumit cocaïna més d’una vegada.

L’exposició interactiva Parlem de drogues, que es divideix en 10 espais, convida a reflexionar entorn d’una sèrie de conceptes bàsics sobre les drogues, alerta dels perills que comporta el seu ús i proporciona tota la informació necessària per prendre decisions en favor de la salut.

La sensibilització dels joves i la prevenció contra les drogues, l’atenció a les famílies, el suport als centres educatius perquè abordin el problema a l’aula, i el suport als centres de salut són els eixos principals d’aquesta iniciativa de l’Obra Social ”la Caixa”.

Els eixos d’aquest programa es posen en marxa en línia a través del web www.hablemosdedrogas.org. Aquest portal es posa a disposició de professorat i alumnat, i ofereix una visió en 3D de l’exposició interactiva «Parlem de drogues».

Parlem de drogues també ofereix un telèfon d’orientació gratuït (900 222 229) i una guia de prevenció, adreçats a les famílies amb fills d’entre 11 i 18 anys.

En el marc d’aquest programa, l’Obra Social ”la Caixa” ha organitzat l’exposició interactiva Parlem de drogues, que avui presenta a CosmoCaixa Madrid.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades