Tornar Tornar

Obres mestres contemporànies de Turquia a la col·lecció del Banc Central de la República de Turquia

Madrid, 7 Abril 2010

L’art contemporani turc reivindica el seu lloc en la història de la cultura europea del segle XX. La seva tradició artística més recent és poc coneguda fora de les seves fronteres, però gràcies al mecenatge del Banc Central de la República de Turquia, es presenta ara, per primera vegada a Espanya, a CaixaForum Madrid.

Obres mestres contemporànies de Turquia a la col·lecció del Banc Central de la República de Turquia mostra l’obra de 17 artistes que, en contacte amb els moviments artístics europeus i nord-americans de la segona meitat del segle XX, incorporen noves idees al seu treball sense renunciar a les seves creences i als seus valors estètics, per crear una obra original i subjectiva. L’exposició, organitzada en col·laboració amb el Banc Central de la República de Turquia, ens mostra l’adhesió dels artistes turcs als moviments abstractes occidentals, bé sigui amb aproximacions expressionistes, abstraccions figuratives o interpretacions fantàstiques i conceptuals. No obstant això, la força gràfica i la potència del color d’aquestes obres ens remeten al ric llegat cultural heretat de l’Imperi otomà.

La mostra Obres mestres contemporànies de Turquia a la col·lecció del Banc Central de la República de Turquia abraça el període que va des de la dècada des de la dècada del 1950 fins a l’actualitat, amb obres dels artistes següents: Zeki Faik Izer, Nejad Devrim, Selim Turan, Mübin Orhon, Adnan Çoker, Ömer Uluç, Erol Akyavaş, Devrim Erbil, Burhan Uygur, Osman Dinç, Kemal Önsoy, Mithat Şen, Mustafa Ata, Alaettin Aksoy, Serdar Arat, Komet (Gürkan Coşkun) i Mehmet Güleryüz.

L’exposició Obres mestres contemporànies de Turquia a la col·lecció del Banc Central de la República de Turquia, comissariada per Kıymet Giray, cap del Departament d’Història de l’Art de la Universitat d’Ankara, es podrà veure a CaixaForum Madrid del 7 d’abril al 30 de maig de 2010.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema

El centre cultural de la Fundació ”la Caixa” acull l’exposició Top Secret. Cinema i espionatge, en una nova col·laboració amb la Cinémathèque Française que explora la història inèdita dels vincles entre els oficis d’actors i espies, i entre la ficció i els fets històrics.

CaixaForum Madrid se cita amb els grans espies del cinema