Tornar Tornar

CosmoCaixa Barcelona presenta el primer planetari de l'Estat espanyol adaptat per a persones amb dificultats visuals i auditives

Barcelona, 12 Abril 2010

L’objectiu d’adaptar el planetari de CosmoCaixa per a persones amb deficiències visuals i auditives respon al compromís de l’Obra Social ”la Caixa” de fomentar la plena integració social de les persones i posar el Museu de la Ciència a l’abast de tothom.

Amb aquesta iniciativa l’Obra Social ”la Caixa” vol acostar el coneixement científic a tota la societat, i per aquest motiu fa un pas més per convertir CosmoCaixa en un centre d’inclusió i d’integració de persones en risc d’exclusió.

La primera de les accions s’ha dut a terme al planetari de CosmoCaixa, que es converteix així en el primer de tot l’Estat adaptat per a persones amb discapacitats visuals i auditives. Un dels programes del planetari està equipat amb audiodescripció, i la instal·lació, en conjunt, amb bucles magnètics, uns amplificadors de so que promouen la supressió de barreres de comunicació.

A l’Estat espanyol, 100.000 persones presenten discapacitat visual, i unes 80.000 disminució auditiva, segons les últimes dades aportades per l’Institut Nacional d’Estadística.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades