Tornar Tornar

La protecció de les àrees marines, nova campanya del programa ”la Caixa” a favor del mar

València, 11 Maig 2010

En un metre quadrat de fons marí hi ha tot un món desconegut d’éssers vius diminuts que formen part d’un meravellós ecosistema molt important. Però moltes vegades no en som conscients. A diferència dels ecosistemes terrestres, els valors ambientals i paisatgístics dels quals són àmpliament coneguts, els ecosistemes marins no tenen la mateixa presència social. Per això, de vegades aquest desconeixement pot posar en perill la diversitat biològica marina.

Actualment només el 0,5% del territori marítim espanyol està protegit, a diferència de l’àrea terrestre, que en té un 15 % sota alguna mena de figura de protecció. Aquestes dades, doncs, reflecteixen la vulnerabilitat de la biodiversitat del mar.

L’Obra Social ”la Caixa”, dins del seu programa ”la Caixa” a favor del mar, inicia una nova campanya de divulgació científica centrada a ressaltar els valors de la biodiversitat del mar, les seves amenaces, l’interès biològic propi de cada comunitat i la necessitat de protegir-la. Per això, disposaran de l’aula mòbil del programa i les visites al veler científic Vell Marí, on s’explicarà quins animals i plantes viuen a les reserves marines espanyoles.

Potenciar la creació d’àrees protegides com a eina per frenar la pèrdua d’espècies i conservar la diversitat biològica al mar són els objectius principals d’aquesta nova iniciativa. Tot, emmarcat en un 2010 que l’ONU ha declarat Any Internacional de la Biodiversitat.

El veler científic del programa recorrerà al llarg del 2010 un total de 2.000 milles nàutiques (4.000 km) i recalarà en 22 ports de les comunitats d’Andalusia, Ceuta, Múrcia, Comunitat Valenciana, Balears i Catalunya.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades