Tornar Tornar

Més de 800 estudiants madrilenys participen en els tallers de foment de lectura de la premsa a les escoles, impulsats per ”la Caixa” i l'Associació de la Premsa de Madrid

Madrid, 16 Juny 2010

El «Projecte aprenguem a entendre els mitjans» s’ha dut a terme en 12 escoles madrilenyes. El conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i l’Associació de la Premsa de Madrid ha fet possible que en la segona edició del programa més de 800 alumnes madrilenys hagin participat en els tallers de foment de la lectura de la premsa.

En el marc d’aquesta iniciativa, periodistes col·legiats de Madrid han fet classes en els diferents centres escolars amb la finalitat de fomentar entre els alumnes l’esperit crític, l’interès i la reflexió sobre l’actualitat a través de la lectura dels mitjans de comunicació.

El projecte s’ha dut a terme en grups de 30 alumnes. En aquesta segona ocasió, l’acollida dels alumnes has estat igual de satisfactòria. Entre els exercicis pràctics que s’han fet en els tallers, n’ha destacat l’anàlisi comparativa del tractament informatiu que diferents mitjans de comunicació ofereixen a un mateix tema, com ara l’arribada al poder de Barack Obama.

El programa també s’ha posat en marxa en escoles catalanes, a través del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i a Sevilla, per mitjà de l’Associació de la Premsa de Sevilla.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades