Tornar Tornar

Federico Fellini. El circ de les il·lusions. CaixaForum Madrid

Madrid, 13 Juliol 2010

Considerat un dels artífexs de la modernitat cinematogràfica, el cineasta Federico Fellini (Rímini, 1920 ? Roma, 1993) altera a la seva obra les regles de la narració, desconstrueix el relat i reconcep el cinema amb una llibertat absoluta. La seva filmografia constitueix un món particular, privat i personal, d’imatges líriques i poètiques, i s’erigeix en una defensa valenta de la imaginació com a categoria cognoscitiva i comprensiva vàlida.

Federico Fellini. El circ de les il·lusions, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa” i NBC Photographie, posa un èmfasi especial en les obsessions de Fellini, les imatges que el van inspirar, les que va somiar i les que va construir. Així, s’atura en aspectes inherents al món fellinià com ara la dona en tot el seu polimorfisme, l’ambigüitat del seu sentiment religiós, la psicoanàlisi i els somnis, o la seva relació amb els mitjans de comunicació.

La mostra aplega una iconografia diversa, amb més de 400 peces entre fotografies, dibuixos, revistes, còmics, cartells, entrevistes i extractes de films, alguns dels quals són inèdits fins ara. Tot plegat, amb un doble objectiu: desvetllar els mecanismes de la creació felliniana i mostrar el seu cinema a partir d’una nova mirada. L’exposició es converteix en un ampli retrat del segle XX, “el segle del cinema”, però també el de la premsa, la televisió, la publicitat, etc. Han col·laborat en la realització de Federico Fellini. El circ de les il·lusions la Fondation Fellini pour le Cinéma (Sion), la Fondazione Federico Fellini a Rímini i la Cineteca di Bologna, i la mostra es podrà veure a CaixaForum Madrid fins al 26 de desembre.

La mostra Federico Fellini. El circ de les il·lusions, comissariada per Sam Stourdzé i el suport d’ Alexander Therwath, es podrà veure a CaixaForum Madrid (Paseo del Prado, 36) del 15 de juliol al 26 de desembre de 2010.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades