Tornar Tornar

De Dürer a Morandi. Gravats de la Fundació William Cuendet & Atelier de Saint-Prex. Gijón

Astúries, 21 Juliol 2010

La història del gravat a través de grans noms de l’art europeu dels darrers quatre segles. L’exposició De Dürer a Morandi. Gravats de la Fundació William Cuendet & Atelier de Saint-Prex, organitzada per l’Obra Social ”la Caixa”, amb la col·laboració de la Fundació Municipal de Cultura de l’Ajuntament de Gijón, és una exquisida selecció de 120 obres procedents d’aquesta col·lecció suïssa, que permetran al visitant descobrir l’evolució del gravat des dels seus inicis a les edicions de la Bíblia al segle XVI.

La mostra inclou peces d’alguns dels artistes més importants en el camp de les tècniques del gravat, com ara Dürer, Rembrandt, Canaletto, Piranesi, Lorrain, Goya, Degas o Morandi, i arriba fins als artistes contemporanis que continuen treballant des de l’Atelier de Saint-Prex. És, doncs, una oportunitat única per endinsar-se en el món del gravat, i també per aprofundir en les tècniques que han anat apareixent al llarg dels segles, com ara l’aiguafort, la litografia o el cliché-verre, gràcies a la voluntat didàctica de la mostra comissariada per Florian Rodari i Catherine McCready. De Dürer a Morandi. Gravats de la Fundació William Cuendet & Atelier de Saint-Prex es presenta per primer cop a Espanya al Centro de Cultura Antiguo Instituto de Gijón, i viatjarà a la tardor a Salamanca a Múrcia.

L’exposició De Dürer a Morandi. Gravats de la Fundació William Cuendet & Atelier de Saint-Prex, comissariada per Florian Rodari i Catherine McCready, es podrà veure al Centro de Cultura Antiguo Instituto de Gijón (calle Jovellanos, 21) del 21 de juliol al 12 de setembre de 2010. Posteriorment l’exposició viatjarà a Salamanca i Múrcia.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades