Tornar Tornar

NanoCam. Viatge a la biodiversitat a CosmoCaixa Madrid

Madrid, 11 Agost 2010

L’Obra Social ”la Caixa” presenta en exclusiva mundial al planetari digital de CosmoCaixa Madrid (Alcobendas) NanoCam. Viatge a la biodiversitat, un innovador i pioner programa audiovisual que proposa al visitant un apassionant viatge pels cinc regnes dels éssers vius a través de nanocàmeres.

 

Bacteris dipositats en una agulla de cosir, un poll allotjat en un cabell humà, un àcar sobre el cap d’una formiga, l’interior de la floridura d’una taronja, el viatge del pol·len des que surt dels estams d’una flor, són alguns dels exemples d’aquest meravellós món microscòpic que ara, i gràcies a la tecnologia d’última generació, es poden veure en gran format tridimensional.

 

Es tracta d’imatges úniques, impactants, commovedores i impressionants que ens acosten a l’apassionant món de la biodiversitat que ens envolta però que, per les nostres limitacions visuals, som incapaços de percebre.

 

Concebut i dissenyat per Producciones El Exilio, NanoCam. Viatge a la biodiversitat està fet amb les últimes tècniques en animació digital partint d’observacions fetes amb microscopis electrònics, amb una gran fidelitat als models naturals i un altíssim rigor científic.

 

Aquesta projecció forma part de la programació de Madrid amb motiu de la celebració de l’Any Internacional de la Biodiversitat, en el qual l’Obra Social ”la Caixa”, a través de l’Àrea de Ciència, Investigació i Medi Ambient, té com a objectiu principal fomentar el respecte cap a la natura a través del coneixement de la diversitat biològica, present en qualsevol racó del nostre planeta, per petit i inhòspit que sigui.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF.

Notícies relacionades