Tornar Tornar

Enllaços recomanats

IrsiCaixa

Compartir-ho

Imprimir la notícia

IrsiCaixa inicia l’estudi d’un nou retrovirus, l’XMRV, que podria estar associat a la fatiga crònica i al càncer de pròstata

Barcelona, 7 Setembre 2010

L’experiència d’IrsiCaixa en la investigació entorn del VIH permet investigar un altre retrovirus, l’XMRV, que també utilitza la maquinària de les cèl·lules per reproduir-se tot introduint-hi el seu material genètic.

 

S’ha detectat la presència de l’XMRV en un 67% de pacients amb Síndrome de Fatiga Crònica i en un 40% de pacients amb càncer de pròstata, dues malalties que afecten globalment prop de 15 persones per cada 1.000 habitants.

 

IrsiCaixa, que compta amb el suport de la Fundació “la Caixa” i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, participarà en el Primer Workshop Internacional sobre XMRV, que tindrà lloc els propers dies 7 i 8 de setembre a Maryland, als Estats Units.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades

Què en sabem de la covid persistent?

Un Debat CaixaResearch analitzarà el que coneixem d’aquesta afecció amb múltiples símptomes que experimenta entre el 10 i el 20% de la població en recuperar-se de la malaltia inicial per COVID-19.

La Fundació ”la Caixa” explora el que sabem sobre la covid persistent en un nou Debat CaixaResearch