Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

”la Caixa” aferma l’Obra Social al País Basc per als anys 2010 i 2011

Àlaba, 7 Setembre 2010

El lehendakari, Patxi López, i el president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, han signat avui a Vitòria un acord que recull la col·laboració entre les dues institucions en matèria d’acció social, educativa, mediambiental i cultural durant els anys 2010 i 2011.

 

A finals de l’any 2010, ”la Caixa” haurà destinat 16 milions d’euros al pressupost de la seva Obra Social al País Basc, i mantindrà al llarg de l’any 2011 el mateix nivell d’activitat.

 

Aquesta quantitat és sensiblement superior als 13,6 milions d’euros que, per llei, correspon a ”la Caixa” destinar per desenvolupar programes d’acció social al País Basc i eleva la dotació pressupostària de l’Obra Social “la Caixa l’any 2010 respecte a l’assignada al 2009, que va ser de 12,4 milions d’euros.

 

L’Obra Social ”la Caixa” reforçarà el compromís que té amb les necessitats dels ciutadans bascos i potenciarà en la conjuntura econòmica actual els projectes socials adreçats a superar la pobresa infantil (CaixaProinfància) i a facilitar un lloc de feina a col·lectius en situació d’exclusió (Incorpora).

 

En el conveni, ”la Caixa” inclou la construcció de tres noves promocions d’habitatges de lloguer assequible per a famílies a Biscaia i a Àlaba.

 

En el terreny mediambiental, l’entitat mantindrà la preservació dels espais naturals del País Basc, en conveni amb el Govern basc, i prioritzarà la contractació de persones en risc d’exclusió per dur a terme les tasques de gestió forestal.

 

“Europa va ser camí”, “Parlem de drogues”, “Homenatge a Toulouse-Lautrec” i “Hi havia una vegada… La parla!” són algunes de les nou exposicions que la Fundació ”la Caixa” organitza l’any 2010 al País Basc, amb la finalitat d’apropar el coneixement a públics de totes les edats i els nivells de formació.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades