Tornar Tornar

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Isidre Fainé i Juan Alberto Belloch col·loquen la primera pedra del futur CaixaForum Saragossa

Saragossa, 21 Setembre 2010

El president de ”la Caixa” i de la Fundació ”la Caixa”, Isidre Fainé, i l’alcalde de Saragossa, Juan Alberto Belloch, han col·locat avui la primera pedra del futur edifici de CaixaForum Saragossa. Fainé ha assenyalat que “aquest és un gran projecte que mostra l’estreta relació i compromís de ”la Caixa” amb Aragó i, en aquest cas, amb la ciutat de Saragossa i el seu Ajuntament”.

CaixaForum Saragossa, el nou centre cultural, social i cívic de l’Obra Social ”la Caixa”, esdevindrà un nou referent arquitectònic de la ciutat, situat dins del projecte de la Milla Digital promogut per l’Ajuntament de Saragossa. “El nou projecte, – ha afegit Isidre Fainé – , és un vincle més dels molts que ens uneixen i que es concreten en les nombroses activitats que l’Obra Social de ”la Caixa” desenvolupa en aquesta entranyable terra aragonesa”.

El nou edifici constituirà un element escultòric monumental que generarà un nou espai públic a la planta baixa, emmarcat en el parc d’El Portillo. Fainé ha subratllat que “el nou CaixaForum està al servei de la ciutat i de tots els aragonesos”.

El projecte arquitectònic del centre és obra de l’Estudi Carme Pinós, que construirà un edifici de quatre plantes i d’estructura singular, amb dues grans sales d’exposicions de 810 i 430 m2 suspeses a diferents nivells.

L’Obra Social ”la Caixa” promourà el coneixement i el creixement de gent de totes les edats, condicions i procedències a CaixaForum Saragossa, mitjançant una àmplia programació que inclourà exposicions d’art, festivals de música i poesia, cicles de conferències, jornades socials, tallers educatius i familiars, i activitats adreçades a persones grans.

Isidre Fainé ha destacat que “la col·locació de la primera pedra de CaixaForum representa, una vegada més, el decidit compromís de la nostra entitat amb el desenvolupament d’Aragó. CaixaForum serà un centre al servei de les persones d’aquesta comunitat, i de tots els qui decideixin visitar-la, que sumarà la seva activitat social, cultural, cívica i divulgativa al gran dinamisme que viu la capital aragonesa”.

La durada de les obres de construcció de CaixaForum Saragossa es preveu que serà d’uns trenta mesos.

Durant l’acte, el President de ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha tingut unes sentides paraules de record per a José Antonio Labordeta, com a “un aragonès il·lustre i exemplar, que va saber guanyar-se l’afecte i el respecte dels seus paisans, i de tots els espanyols, per la seva coherència i compromís amb la dignitat i la llibertat”.

Per la seva banda, Juan Alberto Belloch, alcalde de Saragossa, ha assenyalat que CaixaForum “constitueix la millor carta de presentació” i “és un argument decisiu” en l’eix de turismo religiós-cultural que la ciutat està dissenyant de cara a aconseguir la capitalitat Europea de la Cultura l’any 2016.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades