Tornar Tornar

Voluntaris de l’Obra Social ”la Caixa” i persones amb discapacitat intel·lectual d’Aspanias Burgos culminen l’experiència jacobea i arriben a Santiago

La Corunya, 26 Setembre 2010

Després de la primera i la segona etapes fetes al juliol i al setembre per les províncies de Burgos, Palència i Lleó, l’Associació de Voluntaris de ”la Caixa” a Burgos, en col·laboració amb l’associació Aspanias, han afrontat l’última fase del Camí de Sant Jaume.

L’última etapa del pelegrinatge s’ha fet adaptant el recorregut a les necessitats dels pelegrins, intercalant trams a peu i amb autobús, des de Portomarín fins a Palas de Rei, on han passat la nit. Durant el diumenge 26 de setembre els pelegrins han recorregut els 5 quilòmetres que separen Monte do Gozo de la Praza do Obradoiro a Santiago.

Els participants amb discapacitat intel·lectual i els voluntaris de l’Obra Social ”la Caixa” han pogut complir l’objectiu d’arribar a Santiago, on han assistit a la tradicional missa i han abraçat l’apòstol.

L’objectiu de la iniciativa és afavorir i fomentar la integració social i la participació ciutadana de persones amb discapacitat intel·lectual vinculades a Aspanias Burgos a través del voluntariat de l’Obra Social ”la Caixa”. L’entitat ha organitzat activitats d’oci, cultura i medi ambient al llarg de les diferents etapes adaptades a les necessitats d’aquestes persones.

Actualment, el Programa de Voluntariat Corporatiu de l’Obra Social ”la Caixa” té 45 associacions de voluntaris de ”la Caixa” compromesos amb les necessitats de cada territori a les diferents províncies espanyoles. Entre totes, hi participen altruistament més de 3.000 voluntaris en actiu o jubilats de l’entitat.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades