Tornar Tornar

Fotografies de Jacques Henri Lartigue (1894-1986) a Palma

Illes Balears, 19 Octubre 2010

«Ser fotògraf és atrapar la pròpia sorpresa». Durant tota la seva vida, Jacques Henri Lartigue (1894-1986) va ser fidel a aquesta inquietud. Des de molt petit, va fotografiar tot el que el commovia, que el feia feliç, que li semblava bonic i que li servia per lluitar contra el pas del temps i l’oblit. Reconegut avui unànimement com un dels grans noms de la fotografia del segle XX, la seva obra constitueix un document únic d’una època i una manera de viure.

 

Un món flotant. Fotografies de Jacques Henri Lartigue (1894-1986) és la primera gran exposició antològica que es presenta d’aquest fotògraf a Espanya. Reuneix prop de dues-centes peces, procedents de la Donation Jacques Henri Lartigue de París, entre còpies modernes, instantànies originals fetes i revelades per ell mateix ?algunes amb la tècnica estereoscòpica?, i també algunes de les seves càmeres originals. La mostra posa especialment de relleu els temes que van ser una constant durant tota la seva carrera: la fotografia com a instrument de la memòria, una eina per capturar la fragilitat de l’existència i la brevetat de la felicitat. També reflecteix la seva particular visió de les dones i d’un món que canviava a gran velocitat. Tot això permetrà que el visitant descobreixi el retrat d’una època ja desapareguda a partir de les imatges inconfusibles de Lartigue, un mestre que durant els seus gairebé noranta anys de trajectòria mai no es va deixar de considerar un fotògraf amateur.

 

L’exposició Un món flotant. Fotografies de Jacques Henri Lartigue (1894-1986) ha estat comissariada per Florian Rodari i Martine d’Astier de la Vigerie, directora de la Donation Jacques Henri Lartigue, amb l’assistència de Maryam Ansari. La mostra es podrà veure del 20 d’octubre de 2010 al 23 de gener de 2011 a CaixaForum Palma (Plaça Weyler, 3).

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades