Tornar Tornar

L’Obra Social ”la Caixa” i la Diputació de Barcelona inicien les tasques d’enderroc de l’Hogar del Soldado del turó de l’Home

Barcelona, 27 Octubre 2010

Avui han començat els treballs d’enderroc de l’edificació de l’Hogar del Soldado, antiga cantina i biblioteca del destacament militar del puig Sesolles, al turó de l’Home, edificació d’aproximadament 100 m2 i dues plantes. Aquesta actuació dóna pas a la tercera fase i definitiva del Pla director del Turó de l’Home.

 

L’any 2001 ja es va iniciar l’enderroc de la caserna i de la major part d’instal·lacions del complex militar. Més endavant (2006 i 2008), i en el marc del conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i la Diputació de Barcelona, es van començar els treballs de restauració de tot l’entorn. Ara, en una darrera fase per acabar el projecte, calia primerament traslladar el transformador i les bateries que subministren energia al conjunt (que s’han ubicat al petit recinte militar que restarà al turó de l’Home), per tal de poder enderrocar el darrer dels edificis afectats i enllestir el projecte de restauració.

 

Aquesta acció, que també s’emmarca dins el conveni de col·laboració entre l’Obra Social ”la Caixa” i la Diputació de Barcelona, permetrà iniciar la restauració definitiva del turó de l’Home, consistent a eliminar diversos elements artificials, ordenar aparcaments i camins, i poder fer una revegetació general de l’entorn.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades