Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Romànic Obert

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L'Obra Social ”la Caixa” i la Generalitat inicien a les Comarques Centrals les actuacions de restauració i millora del romànic català

Barcelona, 3 Novembre 2010

L’Obra Social ”la Caixa” i la Generalitat de Catalunya promouen el Programa Romànic Obert, que té com a objectiu donar un impuls a la restauració, millora i prevenció d’aquest important llegat patrimonial.

 

Gràcies a aquesta iniciativa per a la conservació del patrimoni arquitectònic català, s’està actuant al Campanar de la Catedral de Vic, al Monestir de Sant Pere de la Portella (al Berguedà) i a les esglésies romàniques del Castell (a Tona) i de Santa Eugènia de Berga, entre altres elements patrimonials.

 

La inversió de 18,2 milions d’euros per part de l’Obra Social ”la Caixa” ha permès engegar les intervencions en un total de 78 monuments del patrimoni de Catalunya, i accelerar la rehabilitació, millora i difusió de l’art romànic català.

 

Aquesta actuació s’inscriu en la política d’ambdues institucions de cooperar en la realització conjunta d’iniciatives d’interès social i cultural.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades