Tornar Tornar

Rutes d'Aràbia. Tresors arqueològics del Regne d'Aràbia Saudita. CaixaForum Barcelona

Barcelona, 12 Novembre 2010

El cor d’Aràbia ha conservat el seu misteri fins fa molt pocs anys. Excavacions arqueològiques recents han revelat riqueses insòlites: ciutats fortificades, temples, palaus adornats amb frescos, monumentals escultures, atuells de plata i joies precioses dipositades en tombes.

Rutes d’Aràbia. Tresors arqueològics del Regne d’Aràbia Saudita presenta per primera vegada a Espanya una selecció de més de 300 obres la major part de les quals no havien sortit mai del seu país d’origen. L’objectiu és desvelar aquest tresor arqueològic poc conegut i oferir un panorama inèdit de les diferents cultures que es van anar succeint a la península Aràbiga des de la prehistòria fins al principi del període modern. Les rutes comercials i de pelegrinatge constitueixen el fil conductor de l’exposició, que proposa un recorregut per l’espai i pel temps concebut com una successió d’etapes en alguns dels grans oasis de la península que van acollir poderosos estats o es van convertir en llocs sants de l’islam.

Aquesta mostra excepcional s’inscriu en el marc de la cooperació cultural entre Espanya i Aràbia Saudita. Realitzada en col·laboració amb la Comissió Saudita per al Turisme i les Antiguitats del Regne d’Aràbia Saudita, es tracta de la primera exposició fruit de l’acord firmat l’any passat entre l’Obra Social ”la Caixa” i el Museu del Louvre.

L’exposició Rutes d’Aràbia. Tresors arqueològics del Regne d’Aràbia Saudita, organitzada per la Comissió Saudita per al Turisme i les Antiguitats del Regne d’Aràbia Saudita, el Museu del Louvre i la Fundació ”la Caixa”, es podrà veure a CaixaForum Barcelona (avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8) del 13 de novembre de 2010 al 6 de febrer de 2011.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades