Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Museu Marítim Barcelona

Compartir-ho

Imprimir la notícia

A favor dels taurons, un mar d’esperança a Barcelona

Barcelona, 20 Gener 2011

A favor dels taurons, una mar d’esperança és una exposició que forma part d’una campanya de sensibilització a favor de la biodiversitat marina, destinada a difondre l’amenaça que pateix la vida marina i els projectes de conservació que s’estan portant a terme per protegir-la i conservar-la.

A favor dels taurons, una mar d’esperança es planteja el repte de canviar la percepció del públic sobre aquestes espècies. La funció principal de l’exposició és informar i sensibilitzar sobre els valors i la fragilitat de la biodiversitat marina i les seves principals amenaces, especialment en el cas específic dels elasmobranquis. L’objectiu és promoure el compromís ciutadà amb la preservació del medi marí i motivar actituds ambientalment responsables.

La mostra s’estructura en quatre línies estratègiques destinades a conscienciar el gran públic a nivell de coneixement i sensibilitat de la importància de conservar la diversitat marina. 

El programa ”la Caixa” a favor del mar: la ruta del Vell Marí que té per objectiu conservar la biodiversitat marina, acompanya l’exposició a tots els destins costers, possibilitant la visita a un dels pocs velers destinats a l’exploració marina. Paral·lelament a l’itinerari de l’exposició es duran a terme el primer atles de fotoidentificació de la balena mediterrània i el primer estudi de la situació dels taurons al Golf de Biscaia.

L’exposició, que es podrà veure al Museu Marítim de Barcelona (MMB) fins al dia 15 de març de 2011, ha estat organitzada per les fundacions CRAM i Biodiversitat, i impulsada per l’Obra Social ”la Caixa” i el Museu Marítim de Barcelona.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades