Tornar Tornar

Enllaços recomanats

Musée Rodin, París

Compartir-ho

Imprimir la notícia

Auguste Rodin a Logronyo

La Rioja, 25 Gener 2011

 No solament va revolucionar l’art de l’escultura, que havia quedat relegat a tediosa disciplina i reduït a mer monument commemoratiu, sinó que també va demostrar la seua modernitat quan va apostar per exposar les seues escultures a l’aire lliure. Precisament, més d’un segle després, algunes de les obres més famoses d’Auguste Rodin (París, 1840 – Meudon, 1917) s’erigixen sobre la via pública de Logronyo en una iniciativa conjunta de l’Obra Social ”la Caixa” i l’Ajuntament d’aquesta ciutat. Concretament, a la Plaza del Mercado.

Auguste Rodin a Logronyo reuneix set escultures monumentals del Musée Rodin de París: El Pensador (que el mestre va concebre en un inici per a formar part del grup escultòric de La Porta de l’Infern, però que va acabar cobrant vida autònoma), i sis estudis dels sis prohoms que conformen el Monument als burgesos de Calais. L’exposició forma part del programa Art al Carrer, una iniciativa pionera de l’Obra Social ”la Caixa”, l’objectiu de la qual és el de traure l’art de les sales d’exposicions, tornar-lo a l’espai públic i provocar un diàleg amb l’arquitectura. Mai millor dit en el cas de Rodin, el qual va concebre les seues escultures per a ser exposades a l’aire lliure.
 

Les set escultures monumentals que conformen l’exposició Auguste Rodin a Logronyo, comissariada per Hélène Marraud, del Musée Rodin de París, es troben instal·lades a la Plaza del Mercado de Logronyo des del 25 de gener al 20 de març de 2011.

La mostra forma part del programa Art al Carrer de l’Obra Social ”la Caixa”, i s’ha pogut veure a Madrid, Barcelona, Sevilla, Bilbao i Saragossa, entre d’altres.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades