Tornar Tornar

Enllaços recomanats

CaixaForum Madrid

Compartir-ho

Imprimir la notícia

L’efecte del cinema. Il·lusió, realitat i imatge en moviment. Realisme. CaixaForum Madrid

Madrid, 27 Gener 2011

El cinema avui és a tot arreu: als televisors, als ordinadors, als telèfons mòbils, etc. El llenguatge cinematogràfic ha esdevingut un element clau per entendre l’art i la cultura d’avui. La nova exposició que presenta l’Obra Social ”la Caixa” reflexiona sobre l’impacte del cinema en la construcció de la nostra cultura visual. L’efecte del cinema. Il·lusió, realitat i imatge en moviment està dividida en dues parts, Realisme i Somni. Aquesta distinció respon a les dues dimensions que ha tingut el cinema des del seu naixement: els «somnis», la dimensió onírica de les pel·lícules de Méliès, i els «realismes», la vocació documentalista dels germans Lumière.

Per reflexionar sobre aquesta dualitat, s’han escollit obres d’artistes contemporanis que treballen amb imatges documentals i instal·lacions multimèdia i que parlen a l’espectador d’idees universals: la imatge del present, la construcció de la memòria, la subjectivitat o la simulació. La part que presenta CaixaForum Madrid, Realisme, reflexiona sobre com el suport visual pot alterar no sols la forma de veure la realitat, sinó també el que és la realitat. Els artistes investiguen com el suport de la imatge en moviment es pot utilitzar per divertir, confondre i complicar la nostra manera de navegar per la realitat. L’efecte del cinema. Il·lusió, realitat i imatge en moviment. Realisme presenta obres de Paul Chan, Ian Charlesworth, Omer Fast, Runa Islam, Isaac Julien, Julian Rosefeldt, Mungo Thomson i Kerry Tribe.

L’exposició L’efecte del cinema. Il·lusió, realitat i imatge en moviment. Realisme, coorganitzada per l’Obra Social ”la Caixa” i el Hirshhorn Museum and Sculpture Garden de la Smithsonian Institution, Washington, DC, està comissariada per Kerry Brougher, Anne Ellegood, Kelly Gordon i Kristen Hileman. Es podrà visitar a CaixaForum Madrid del 28 de gener al 24 d’abril de 2011. La segona part de la mostra, Somni, es podrà veure a CaixaForum Barcelona a partir de maig, dintre de la programació del Festival LOOP 2011.

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades