Tornar Tornar

Enllaços recomanats

HIVACAT al web d'IrsiCaixa

Compartir-ho

Imprimir la notícia

La vacuna terapèutica de la SIDA dissenyada per l’HIVACAT redueix la càrrega viral en la majoria de pacients

Barcelona, 1 Febrer 2011

Tot i que la davallada no és suficient, la primera vacuna terapèutica, dissenyada a partir de cèl·lules dendrítiques dels propis pacients a l’Hospital Clínic de Barcelona-IDIBAPS, aconsegueix una resposta significativa en la major part dels pacients.

 

L’objectiu d’aquest tipus de vacunes és facilitar el tractament als pacients i minimitzar els tractaments antiretrovirals que, al ser cars i per tota la vida, suposen un gran despesa econòmica.

 

L’HIVACAT investiga el desenvolupament de vacunas contra el VIH i està format per l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa i el Servei de Malalties Infeccioses i Sida de l’Hospital Clínic de Barcelona, en coordinació amb Esteve, la Fundació ”la Caixa”, els departaments de Salut i D’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Clínic.

 

Més informació a la nota de premsa en PDF

Notícies relacionades